Skillnad mellan mörk och ljusbrun socker

Viktig skillnad: Brunt socker, som har blivit populärt idag, är vitsocker med melass tillagd tillbaka. Brunt socker varierar från ljust brunt socker till mörkt brunt socker. Detta hänvisar inte bara till sockerfärgen, utan även till volymen melass i sockret. Ljusbrunt socker innehåller 3, 5% melass av total volym, medan mörkt brunt socker är 6, 5% melass. Vanligt brunt socker innehåller upp till 10% melass. När det gäller smak har ljusbrunt socker en mer delikat smak, medan den mycket mörka eller "gammaldags" stilen av brunt socker har en mer intensiv melasssmak.

Socker är det generaliserade namnet för söta smaksatta livsmedel. Socker kategoriseras som kolhydrater, som är en grupp av föreningar som består av kol, väte och syre. Kolhydrater, och i sin tur sockerarter, är källan till kemisk energi för levande organismer, inklusive människor. Socker kategoriseras som monosackarid, disackarider och polysackarider. Monosackarider är den enklaste kolhydrattypen, som består av en enda molekyl. Dessa inkluderar glukos, galaktos och fruktos. Disackarider består av två molekyler. Bordsockret, även känt som sackaros, som oftast används av människor, är en typ av disackarid. Andra disackarider innefattar maltos och laktos.

Sackaros, bordsocker, extraheras huvudsakligen från sockerrör eller sockerbetor. Socker blev ett populärt sötningsmedel under 18-talet, efter att sockerplantager inrättades i Västindien och Amerika. Men socker producerades så långt tillbaka som de antika tiderna i Indien och därefter i Kina. Efter 1700-talet var socker mycket populärt, men sällsynt, och det kunde bara bekostas av de rika. Därför kallades socker ofta "vitt guld".

Socker bearbetas genom en lång process. Först extraheras saften, och renas sedan med lime och värme. Sedan bearbetas det vidare, och det separeras så småningom i sockerkristaller och melasser. Sockerkristallerna blektes och raffinerades för att ge slutprodukten, som vi köper i snabbköpet. Detta är det traditionella vita sockret.

Brunt socker, som har blivit populärt idag, är vitsocker med melass tillagd tillbaka. Molassor är en biprodukt av sockerproduktionsprocessen och sockerrörfibern. När brunt socker kallas "råsocker" är det sockret som inte har blivit fullständigt raffinerat. Detta är före processen att avlägsna melass från sockerkristallerna. Allmänt tillgängligt brunt socker är det raffinerade vita sockret med tillsatta melasser.

Brunt socker varierar från ljusbrunt socker till mörkt brunt socker. Detta hänvisar inte bara till sockerfärgen, utan även till volymen melass i sockret. Ljusbrunt socker innehåller 3, 5% melass av total volym, medan mörkt brunt socker är 6, 5% melass. Vanligt brunt socker innehåller upp till 10% melass. Brunt socker är vanligtvis mjukt och klibbigt; Det kan dock förädlas för att vara mer fritt flytande. När det gäller smak har ljusbrunt socker en mer delikat smak, medan den mycket mörka eller "gammaldags" stilen av brunt socker har en mer intensiv melasssmak.

Rekommenderas

Relaterade Artiklar

  • populära jämförelser: Skillnad mellan 3G och 4G

    Skillnad mellan 3G och 4G

    Huvudskillnad: 3G står för "tredje generationen", och refererar till en nätverksstandard i mobiltelefonteknik som kan tillhandahålla höghastighetsdatatjänst till mobila enheter. Å andra sidan står 4G för "fjärde generationen", och refererar till genereringen av cellulära standarder. Det är en
  • populära jämförelser: Skillnad mellan förskola och grundskola

    Skillnad mellan förskola och grundskola

    Huvudskillnad: Förskola är en förberedande skola som har utformats för barnen under lagstadgad ålder. Det täcker vanligen barn mellan två och fem år. En grundskola är en grundskola som i allmänhet är avsedd för barn mellan fem och elva år. En förskola hänvisar till en typ av utbildningsinstitution där ett barn studerar innan man börjar skola. Dessa instituti
  • populära jämförelser: Skillnad mellan hök och vulture

    Skillnad mellan hök och vulture

    Huvudskillnad : Hawks är rovfåglar som vanligtvis är mindre i storlek och har mindre vikt. Gultar är stora rovfåglar. Både hökar och gribbar är stora rovfåglar. Dessa fåglar har ett mörkt märke längs underkanten, mellan kroppen och handleden. De är kända för sina skarpa näbben, starka klor, långa svansar, kraftfulla och krökta näbben, och deras förmåga att sväva i stora längder av tiden. Hökar är rovfåglar som
  • populära jämförelser: Skillnad mellan lokal profil och roaming profil

    Skillnad mellan lokal profil och roaming profil

    Huvudskillnad: I en lokal användarprofil sparas inställningsändringar som görs på en dator lokalt på den datorn. I en roaming användarprofil sparas inställningar som görs på datorn på servern och laddas på vilken dator som användaren loggar in. Många företag idag skapar olika typer av profiler som tillåter en användare att komma åt den profilen eller inloggningskontot från vilken maskin som helst. När du köper en W
  • populära jämförelser: Skillnad mellan Windows XP och Vista

    Skillnad mellan Windows XP och Vista

    Huvudskillnad: Windows Vista är det nya operativsystemet från Microsoft. Det är tänkt att vara mer tidsbesparande och användarvänligt än XP. Vista kräver mer maskinvaru support än XP. Windows XP och Vista är båda operativsystem av Microsoft. XP backdates Vista med ca 6 år. XP var härledd som pålitlig och användarvänlig. Vid den tiden,
  • populära jämförelser: Skillnad mellan Ghost and Witch

    Skillnad mellan Ghost and Witch

    Huvudskillnad : Ghosts and Witches anses vara övernaturliga varelser; de kan eller kanske inte vara riktiga. Skillnaden mellan de två termerna är att ett spöke är en ande, medan en häxa är en person med magiska krafter. Ett "spöke" eller ett fantom är själen eller andan hos en död person eller ett djur. Det är en
  • populära jämförelser: Skillnad mellan Brahmin och Pundit

    Skillnad mellan Brahmin och Pundit

    Huvudskillnad: Brahmin betyder efterföljaren av Brahma - det "eviga och lyckliga medvetandet som också anses vara den högsta kunskapen i hinduismen". Den som har lärt sig de fyra forna vediska skrifterna i hinduismen kallas en pundit. En Brahmin är den person som kategoriseras som Brahmin på grund av den ärftliga faktorn Brahmin-rasen som härstammar från den ariska kulturen i Maurya-dynastin . En Brah
  • populära jämförelser: Skillnad mellan solrosolja och risbranolja

    Skillnad mellan solrosolja och risbranolja

    Viktiga skillnader: Både, solros och risbranolja är ätbara vegetabiliska oljor; som är rika på deras respektive näringsinnehåll. Naturligtvis erhålls solrosolja från solrosfrön; och risbranolja erhålls genom att extrahera oljan från bakterier och inre risskal (som är känd som risbran). Solrosolja anses vara den mest föredragna oljan; medan risbranolja anses vara en av världens hälsosammaste oljor. Båda är naturli
  • populära jämförelser: Skillnad mellan Hazara och Pashtun

    Skillnad mellan Hazara och Pashtun

    Viktiga skillnader: Hazaras är medlemmar i en afghansk etnisk minoritet, medan Pashtuns är en enad grupp av stammar som komponerar den största etniska gruppen i Afghanistan. Hazaras och Pushtons är två olika etniska grupper i Afghanistan. Det finns en allvarlig konflikt mellan dessa två grupper, som inleddes strax efter grundandet av Afghanistan år 1747. De bå

Redaktionen

Skillnad mellan Bomull Jeans och Denim Jeans

Huvudskillnad: Jeans är byxor som är gjorda av denim eller dungaree tygmaterial. Jeans blev populär bland de blå denimbyxorna, uppfann Levi Strauss år 1873. Denim är en robust bomullstvätttextil, vilket innebär att den är tillverkad av bomullsfibrer som vävdes på ett visst sätt. Nuförtiden, främst på grund av populariteten av jeans, produceras många jeans via en bomullspolyesterblandning. Traditionellt